• Lyžiarsky výcvik - 9. A

          • Napriek sťaženým a neistým podmienkam sa podarilo uskutočniť lyžiarsky výcvik so žiakmi 9. ročníka v SKI centre Krušetnica. Deviataci prejavili usilovnosť a zanietenosť, čo sa prejavilo aj v ich pozitívnom záujme naučiť sa techniku lyžovania vzhľadom k svojim schopnostiam. Všetci žiaci, no najmä tí, ktorí nikdy nestáli na lyžiach, dokázali premôcť strach a nájsť kus odvahy a chuti naučiť sa, resp. zdokonaliť sa v lyžovaní tak, aby v tomto druhu športu našli nielen potešenie a zábavu, ale aj vedomie ohľaduplnosti voči ďalším športovým nadšencom. Ďakujeme.

          • Úspechy žiakov ku koncu roka 2021

          • Olympiáda v SJL – okresné kolo

            12. novembra 2021 sa uskutočnilo okresné kolo Olympiády v slovenskom jazyku, na ktorom sa zúčastnila naša žiačka 9. ročníka, Viktória Hvoľková. Jej vedomosti a znalosti zo slovenského jazyka a ich aplikácia v praktickom živote jej prinieslo  4. miesto, o 1 bod menej za víťazným miestom. O poradí však ešte rozhodoval čas trvania účasti súťaže.

            Srdečne gratulujeme Viktórii a prajeme jej ďalšie úspechy v nasledujúcom štúdiu. Ďakujeme p. učiteľke, Eve Krišovej, za zodpovednú prípravu a odbornú pomoc pri príprave na súťaž.

             

            iBobor

            Celoslovenská informatická súťaž iBobor prebiehala v dňoch 10., 12. a 13. novembra 2021 v 4 kategóriách.

            Do kategórie Kadet sa prihlásilo 6 žiakov 8. ročníka, náročnosť súťaže bola pomerne vysoká, takže úspešným riešiteľom sa nestal ani jeden žiak v tejto kategórii.  

            V kategórii Benjamín bolo 8 účastníkov 7. a 6. ročníka, z nich úspešní riešitelia sa stali Denis Konšťák (7), Hugo Brontvaj (7) a Marek Brontvaj (7).

            Deväť žiakov 5. ročníka sa zúčastnilo súťaže v kategórii Bobrík a úspešnými riešiteľmi sa stali Alica Pavčová, Alexandra Žofajová, Mária Zanovitová a Filip Prielomek.

            Najviac súťažiacich bolo v kategórii Drobec – 17 žiakov z 2. a 3. ročníka, kde najlepšiu úspešnosť dosiahla Dorotka Kubiznová (2).

             

            Pytagoriáda

            Do matematickej súťaže Pytagoriáda, ktorá sa uskutočnila 8. a 9. decembra 2021, sa zapojilo tento školský rok pomerne dosť žiakov. Zo 14 žiakov 3. ročníka postupuje do okresného kola 11 žiakov: Daniel Murgaš, Matej Rusnák, Slávka Snopková, Michal Kušnier, Šarlota Kosmeľová, Kristína Okoličányová, Alex Žofaj, Patrik Baculák, Richard Szczerba, Erik Balák a Alžbeta Krasničanová.

            Traja žiaci 4. ročníka majú svojho zástupcu ako úspešného riešiteľa Dávida Malika.

            Z ôsmich piatakov do okresného kola postúpil Filip Prielomek a zo štyroch šiestakov Hugo Kovalčík.

            V kategórii P7 sa zúčastnilo 7 žiakov a dostatočný počet bodov dosiahli Tamara Čierniková a Martin Čiernik, čím postupujú do okresného kola.

            Štyria ôsmaci našli chuť a odvahu, avšak nepodarilo sa im získať potrebný počet bodov na postup do okresného kola.

            Všetkým účastníkom ďakujeme za chuť zapojiť sa do riešenia logických  úloh a úspešným riešiteľom prajeme veľa šťastia a dôvtipu v ďalšom kole.

             

            Olympiáda v anglickom jazyku

            V mesiaci november prebehlo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku v dvoch kategóriách. V kategórii 1A sa zúčastnili 4 žiaci: Nina Kiara Kubová (6), Pavol Adamčík (7), Klára Paterková (7) a Alexandra Hvoľková (7). Päť žiakov 9. ročníka – Šimon Vlžák, Viktória Hvoľková, Samuel Žofaj, Klaudia Brontvajová a Linda Ferancová a traja žiaci 8. ročníka  - Samuel Daniel Kosmeľ, Matej Miklátek a Katarína Maliková – sa zapojili do vypracovania úloh a konverzačnej časti olympiády kategórie 1B.

            Našu školu budú reprezentovať v tejto súťaži Nina Kiara Kubová a Šimon Vlžák, ktorým prajeme veľa úspechov a všetkým účastníkom ďakujeme za účasť.

             

            Geografická olympiáda

            Školské kolo Geografickej olympiády prebehlo na školách on – line formou 24. novembra 2021. Všetci traja účastnici: Filip Prielomek (5), Matej Miklátek (8) a Miriam Brontvajová (8) dosiahli vynikajúce výsledky a postupujú do okresného kola.

            Všetkým účastníkom prajeme veľa chuti do ďalšej prípravy a úspešné vyriešenie zadaní v okresnom kole.

          • Vyučovanie od pondelka 10. januára 2022

          • Na základe pokynov Ministerstva školstva sa v pondelok 10. januára 2022 obnovuje prezenčné vyučovanie pre všetky ročníky základnej školy. Vyučovanie bude prebiehať podľa platného rozvrhu hodín.

            Rodič, resp. zákonný zástupca je povinný prostredníctvom Edupage podať vyhlásenie o bezpríznakovosti. Zároveň prosíme všetkých rodičov, aby svoje dieťa pred nástupom do školy pretestovali Ag testom a o výsledku samotestu informovali školu prostredníctvom edupage „Domáci Ag samotest – oznámenie o použití“.

            O distribúcií nových dodávok testov, o ktoré prejavili rodičia záujem, budete včas informovaní.

            Prihlasovanie na stravu a stravovanie v školskej jedálni je zaužívaným spôsobom podľa harmonogramu.

            Prajeme všetkým žiakom úspešné zúročenie všetkého vynaloženého úsilia pri uzatváraní polročných známok a veľa zdravia a chuti do ďalšieho štúdia.

             

          • Záujem o antigénové testy pre rok 2022 a nahlásenie počtu spotrebovaných Ag testov

          • Dobrý deň, milí rodičia, v súvislosti s avizovaným ďalším kolom distribúcie Ag testov v roku  2022 a stáleho navyšovania počtu testov o nových záujemcov Vás žiadame o prejavenie záväzného záujmu o antigénové testy. Je potrebné nahlásiť záujem pre každé svoje dieťa zvlášť pod rodičovským kontom cez edupage. Aby boli Ag testy prebraté od Regionálneho školského úradu v Žiline, je potrebné, aby rodičia zodpovedne nahlasovali počet použitých Ag testov, ktoré následne škola na základe údajov od rodičov nahlasuje na register ministerstva školstva. Z tohto dôvodu musíme skontrolovať zatiaľ odosielané údaje na základe Vašich oznámení cez edupage, a preto Vás prosíme, aby ste nám poslali správne údaje o počte použitých Ag testov v roku 2021 vo Vašej domácnosti v ankete, ktorá je zverejnená cez edupage do 4. januára do 9.00 hod. Ďakujeme za pochopenie.

             

            Zároveň Vám všetkým želáme aj napriek súčasnej situácii veľa zdravia, pokoja, pochopenia a požehnania v Novom roku. Aby aj napriek ťažkostiam, ktoré život prináša, ste nachádzali radosť a nádej pri výchove a vzdelávaní svojich detí.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Martina Hamuljaka
        • +421 43 451 02 01
        • Oravská Jasenica 141 029 64 Oravská Jasenica Slovakia
        • 378 10 308
        • 202 164 67 59
        • Ing. Marcela Prielomková riaditel@zsoravjas.sk +421 43 451 02 01
        • Mgr. Katarína Kosmeľová zastupcazs@zsoravjas.sk +421 43 451 02 01
        • Mgr. Tatiana Farská zastupcams@zsoravjas.sk +421 910 548 677
        • Mgr. Lucia Kurjaková ekonomka@zsoravjas.sk +421 43 451 02 02
        • Mgr. Beáta Gereková skolskajedalen@zsoravjas.sk +421 911 993 966
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje