• Okresné kolo Biologickej olympiády

          •    Výsledky nedávnej biologickej olympiády nás potešili úspechom našich dvoch žiačok - Márii Polákovej a Denisky Čiernikovej. Dievčatá ukázali svoje výnimočné schopnosti a zručnosti v riešení biologických úloh. Mária bola odmenená najvyšším ocenením a obsadila 1. miesto, Deniska  - ako úspešná riešiteľka - 6. miesto.

                 Blahoželáme Márii aj Deniske k ich úspechu a sme hrdí, že máme také usilovné a talentované žiačky. Ich úspech nech je inšpiráciou aj pre ostatných žiakov, ktorí majú vzťah k prírode a prírodným vedám.  

          • Šaliansky Maťko

          • Posledné týždne sa žiaci našej školy s vervou pripravovali na literárnu súťaž v prednese povesti Šaliansky Maťko. S výberom textov a interpretačnou prípravou im pomohli vyučujúce p. uč. slovenského jazyka. Žiaci potrebovali veľkú dávku odvahy, aby dokázali naučené dielo odprezentovať pred porotou a viacčlenným publikom žiakov, ktorí ich so záujmom sledovali a inšpirovali sa ich výkonom.

               Spomedzi súťažiacich si hlavné ceny odniesli:

            1. kategória:  1. miesto     Lukáš Laštík  3. A

                                        2. miesto     Anabela Trajová  2. A

                                        3. miesto     Klaudia Baculáková  3. B

            2. kategória:     1. miesto     Anabela Ratulovská  4. A

                                        2. miesto     Kristína Okoličanyová   5.A

            Po krátkom vydýchnutí si, sa  žiaci môžu pustiť  do prípravy na novú súťaž Hviezdoslavov Kubín.

          • Lyžiarsky výcvik

          • Žiaci 7. ročníka a žiaci 8. ročníka, ktorí ešte neabsolvovali lyžiarsky výcvik, sa zúčastnili lyžiarskeho výcviku v lyžiarskom stredisku SKI Krušetnica, ktorého cieľom bolo osvojiť u žiakov základy zjazdového lyžovania. Väčšina lyžiarov však základy lyžovania už ovládala, takže žiaci mali príležitosť zdokonaľovať svoju techniku zjazdového lyžovania. Aj keď so skorým  príchodom teplého počasia sa zhoršili podmienky snehu na lyžovanie, všetci žiaci ich bravúrne zvládli. Aj keď na konci výcviku si žiaci mohli preveriť súťažne svoje športové schopnosti, vyhrali všetci, pretože  zlyžovať bezpečne svah zvládli všetci lyžiari. Veríme, že pre všetkých účastníkov sa lyžovanie stane bežnou súčasťou športového vyžitia v ich ďalšom živote.

          • Tanec na hodinách telesnej a športovej výchovy u piatakov

          • Aj piataci mali možnosť vyskúčať si svoje pohybové zručnosti tanečnými krokmi. Pán Róbert Szolnoki z tanečného štúdia Maestro pomohol našim žiakom osvojiť si základné kroky anglického valčíka, pričom boli deti neformálne inšpirované záujmom o spoločesnkú etiketu a spoločenské tance. Ďakujeme.

          • Výmena podlahy v ďalšej triede materskej školy

          • V materskej škole sme vymenili podlahu v ďalšej triede. Touto cestou sa chceme poďakovať rodičom  Milanovi Brontvajovi, Jurajovi Graňákovi a Erikovi Polákovi, ktorí sa o výmenu  podlahy postarali. Vážime si ich obetavosť a prácu pri výmene podlahy v triede LIENKY. Ich podpora a starostlivosť prispeli k lepšiemu prostrediu pre naše deti. Ďakujeme.

          • VALENTÍNSKA POŠTA

          •   Na sviatok sv. Valentína sme pre všetkých na škole  pripravili podujatie s názvom Valentínska pošta. Každý  žiak mohol pripraviť  valentínsky pozdrav pre niekoho zo svojich spolužiakov a učiteľov, ktorému chcel vyčariť úsmev na tvári a pohladenie na duši. Odkazy sa mohli vložiť do ozdobenej škatuľky vo vestibule. V stredu na sviatok sv. Valentína bola škatuľka plná a našli sa v nej odkazy aj pre žiakov, aj pre učiteľov, ba dokonca pre pani kuchárky a pani upratovačky.

                 Okrem pošty bola v tento deň vyhlásená súťaž  tried – Oblečení v červenom. Do súťaže sa krásne zapojila väčšina tried, no najviac percent žiakov v červenom oblečení mala 2.A, ktorá vyhrala červený valentínsky darčekový kôš. Výhercom srdečne gratulujeme.

          • Karneval na 2. stupni

          • Dňa 9. 2. 2024 v piatok podvečer sme sa spoločne stretli v škole na MAŠKARNOM PLESE. Ples bol určený žiakom II. stupňa, pretože pre  I. stupeň sa konal karneval počas posledných vyučovacích hodín. Bolo zaujímavé sledovať, ako sa žiaci tešili do školy. Podmienkou vstupu pre každého ale bolo, že musí prísť oblečený v maske  a prinesie nejakú maškrtu na stôl. Bolo úžasné vidieť, aké zaujímavé a netradičné masky si žiaci dokážu pripraviť a okrem toho sa  postarať aj o vynikajúce fašiangové pohostenie. Žiaci sa výborne zabavili, zahrali , ba dokonca i zaspievali a zatancovali. Uprostred plesu nám pani učiteľka Marcela Žofajová upiekla výborné čerstvé fašiangové šišky, za čo jej chceme veľmi pekne poďakovať.

            Už teraz sa tešíme na budúci rok a skvelú plesovú náladu.

          • Karneval na I. stupni

          • Fašiangy sú symbolom veselosti, zábavy a najmä obdobím karnevalov V našej škole patrí medzi najočakávanejšie a najobľúbenejšie školské podujatia. Ťažko povedať, čo je na karnevale najzaujímavejšie či najkrajšie. Každý ho vníma svojím spôsobom, ale určite sa všetci zhodneme na tom, že jeho hlavným znakom je kreativita a neopakovateľnosť v stvárnení masiek. Toto do bodky splnili naše deti, ktoré  sa premenili na víly, princezné,  roboty automaty, zvieratká, filmové a rozprávkové postavy.  Celý deň sa niesol v znamení radosti, hudby, smiechu a dobrej nálady. Šikovní deviataci si  pre žiakov pripravili zaujímavý program. Deti si zatancovali, súťažili v zaujímavých aktivitách a zabavili sa do sýtosti. O sladké pohostenie sa postarali pani učiteľky Žofajová a  Trabalíková , ktoré napiekli pravé fašiangové šišky. Bol to veru veselý a vydarený fašiangový karneval.

          • Základy tanca

          • V rámci pohybových aktivít, ktorými dopĺňame klasické vyučovacie hodiny telesnej a športovej výchovy, sa žiaci venovali tancu. Zoznamovali sa s etiketou, ktorá udáva vzájomné pravidlá pri tanci tanečného páru, vyskúšali prvé tanečné kroky,.... A pritom sa príjemne zabavili. J

          • Karneval v materskej škole

          • V našej materskej škole sa každoročne koná veselý karneval, ktorý plný farieb, hudby a úsmevov priláka našich malých školákov. Táto tradičná udalosť je príležitosťou pre naše deti prejaviť svoju kreativitu a spoločne osláviť radostné chvíle.

            Výprava do sveta rozprávok začala už niekoľko týždňov pred samotným dňom karnevalu. Deti spolu s pani učiteľkami a rodičmi pracovali na farebných kostýmoch, ktoré umožnili premeniť sa na svoje obľúbené postavičky alebo originálne bytosti. Tvorivý proces zdôrazňuje dôležitosť spolupráce a podporuje fantáziu najmenších.

            Samotný deň karnevalu bol plný veselých aktivít a hier. Deti prechádzali vyzdobenými priestormi materskej školy, predvádzajúc svoje farebné a originálne kostýmy. Nnechýbala ani poriadna hostina.

            Pani učiteľky sa tiež pridali do duchu podujatia, čím vytvorili príjemné prostredie.

            Karneval v materskej škole nie je len zábavnou tradíciou, ale aj príležitosťou pre deti rozvíjať svoju osobnosť, sociálne zručnosti a tvorivý potenciál. Tento veselý a farebný deň poskytuje spoločenstvu materskej školy príležitosť spojiť sa a sláviť radosť zo vzdelávania a priateľstva.

          • NOC S BIBLIOU

          • Dňa 2. februára 2024 sa žiaci z krúžku Rebrikáči zúčastnili biblickej akcie Noc s Bibliou, ktorá sa konala v priestoroch školy.

            Povinnosťou žiakov bolo priniesť si Bibliu alebo Sväté písmo, pretože ho potrebovali k aktivitám. Hneď po úvodnej modlitbe nasledovala práca s Bibliou, kedy sme si čítali zaujímavé úryvky a rozprávali sa o nich. Nasledovala príprava spevu na svätú omšu a potom sme spoločne prežili detskú sv. omšu.

            S pánom farárom sme boli dohodnutí, že nám pripraví nočnú detskú adoráciu v kostole a na ňu sme si vyrábali lampášiky.

            Vyhladovaní sme sa pustili do večere, za ktorú by sme sa veľmi chceli poďakovať pánovi farárovi – veď kto by sa nepotešil, keď sa mu predloží na večeru chutná pizza.

            Opäť nasledovala práca s Bibliou, kedy si deti pripomenuli príbeh o Noemovi. Počas jednej hodiny museli vymyslieť divadlo na túto tému v trvaní aspoň 3 minútky. Neskutočným prekvapením bolo, keď malo divadlo finálovú dĺžku až 7,3 minúty. S údivom bolo možné sledovať úžasné detské výkony a nadšenie.

            Až o jednej hodine po polnoci nasledovala spoločná večerná modlitba a po nej rozprávka na dobrú noc.

            Noc trvala krátko, pretože už o 6 ráno sa deti budili a chceli pokračovať v aktivitách. Tu už bol iba priestor na raňajky a zbalenie domov.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Martina Hamuljaka
        • +421 43 451 02 01
        • Oravská Jasenica 141 029 64 Oravská Jasenica Slovakia
        • 378 10 308
        • 202 164 67 59
        • Ing. Marcela Prielomková riaditel@zsoravjas.sk +421 43 451 02 01
        • Mgr. Katarína Kosmeľová zastupcazs@zsoravjas.sk +421 43 451 02 01
        • Mgr. Tatiana Farská zastupcams@zsoravjas.sk +421 910 548 677
        • Mgr. Lucia Kurjaková ekonomka@zsoravjas.sk +421 43 451 02 02
        • Mgr. Beáta Gereková skolskajedalen@zsoravjas.sk +421 911 993 966
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje