• Úspechy v školskom roku 2020/2021

      •  

         
        Súťaž s Fifíkom

        Žiaci z 3. ročníka sa zapojili do súťaže s časopisom Fifík pod vedením svojej triednej učiteľky Martiny Pekarčíkovej. Práca priniesla aj výsledok v podobe výhry a žiaci dostali pekné odmeny, ktoré budú využívať vo svojej triede.

           
        Pytagoriáda - okresné kolo

        V matematickej súťaži, ktorá si vyžaduje presnosť, dôslednosť a rýchlosť získali v okresnom kolenaši žiaci vynikajúce umiestnenia.

        Kategória P4 Marko Brontvaj – 1. miesto , Mária Zanovitová, Filip Prielomek, Zoja Brontvajováúspešní riešitelia.

        Kategória P5 –  Mária Poláková, Tamara Žofajováúspešní riešitelia

         
        Olympiáda v nemeckom jazyku

        Olympiády v nemeckom jazyku sa za našu školu zúčastnila žiačka 9. ročníka Ema Brontvajová.  V okresnom kole skončila na druhom mieste   a v krajskom kole obsadila výborné tretie miesto. Za toto krásne umiestnenie sa jej chceme poďakovať , pretože obstála aj v konkurencii s gymnáziami z celého kraja.

         
        Geografická olympiáda - okresné kolo

        Okresné kolo Geografickej olympiády sa konalo cez on-line prostredie 5. februára 2021. V tejto súťaži našu školu reprezentovali dvaja žiaci, ktorí test absolvovali z prostredia školy: Miriam Brontvajová, žiačka 7. ročníka, ktorá vo svojej kategórii spomedzí 23 účastníkov obsadila pekné 8. miesto so 79 bodmi ako úspešný riešiteľ. Filip Prielomek, žiak 4. ročníka, ktorý v kategórii 4. a 5. ročníka získal 2. miesto.

         
        Biologická olympiáda - okresné kolo

        Okresné kolo biologickej olympiády sa uskutočnilo online. Našu školu reprezentovali Simona Čierniková  a Klaudia Brontvajová. Dievčatá nás na okrese veľmi milo prekvapili krásnym umiestnením -  Simona Čierniková  - 1. miesto a Klaudia Brontvajová 3. miesto.  Simona si svojim umiestnením zabezpečila účasť v krajskom kole.

         

         
        Dejepisná olympiáda - okresné kolo

        Tak ako vyučovanie prebieha online formou, online prehla aj dejepisná olympiáda, ktorá sa konala 11. februára 2021. Zúčastnili sa jej žiaci 6. ročníka Tamara Čierniková a Marek Brontvaj. Témou tohoročnej olympiády bol Stredovek – život na vidieku, v mestách, v kláštoroch a v štátoch. Obaja žiaci sa úspešne zhostili svojej úlohy a obaja boli úspešnými riešiteľmi – Tamara krásne 5. miesto a Marek 11. miesto.

         

        Olympiáda slovenského jazyka - okresné kolo

        Aj napriek úskaliam a problémom dlhotrvajúceho dištančného vzdelávania prebiehajú rôzne predmetové súťaže aj naďalej, samozrejme, taktiež formou online a sú aj rôznym spôsobom upravené a modifikované. Žiačka 9.ročníka Ema Brontvajová našu školu takýmto spôsobom reprezentovala v náročnej okresnej súťaži Olympiáda slovenského jazykav ktorej vďaka svojim vedomostiam získala 4.miesto a  diplom úspešného riešiteľa.

         

        Súťažiť sa oplatí

        Hodiny čítania tretiakom spríjemňuje časopis Fifík. Nájdu v ňom zaujímavé texty o zvieratkách, rôznych detských hrdinoch, ale aj rôzne súťaže, hádanky, osemsmerovky i krížovky. Žiak Leo Čiernik rád číta a lúšti krížovky. Neváhal a správne znenie novembrovej krížovky poslal do redakcie. Šťastie nedalo na seba dlho čakať a usmialo sa na správneho riešiteľa Lea Čiernika. Fifík mu poslal milý pozdrav, tvorivú hračku a knihu od Gabriely Futovej a Miroslava Regitka Detektív Očko. 

         
        iBobor

        V školskom roku 20120/2021 sa naši žiaci zapojili do medzinárodnej informatickej súťaže iBobor v troch kategóriách:  Bobrík - 4. a 5. ročník, Benjamín – 6. a 7. ročník a Kadet - 8. ročník. Úlohy v kategórií Bobrík riešilo 12 žiakov 4. a 5. ročníka. Úspešnými riešiteľmi sa stali a diplom získali: Poláková Mária, Kovalčík Hugo, Prielomek Filip, Brontvaj Marko, Feranec Samuel, Žofajová Alexandra, Zanovitová MáriaV kategórii Benjamín riešilo úlohy 12 žiakov. Úspešnými riešiteľmi sa stali a diplom získali: Kosmeľ Samuel Daniel, Brontvajová Miriam, Brontvajová Daša, Bakaľa PeterZ pomedzi 3 kadetov 8. ročníka boli úspešní títo žiaci: Balcerčík Štefan, Čiernik Matúš.

         

         

        Mladá slovenská poviedka 2020

        Mladá slovenská poviedka je celoslovenská súťaž literárnych prác, na ktorej sa aj  tento rok  zúčastnila žiačka našej školy Daša Brontvajová.  S radosťou musíme skonštatovať, že sa v súťaži umiestnila na 2. mieste s poviedkou Kúzlo života. Svojou prácou oslovila aj takú spisovateľskú osobnosť, akou bezpochyby je Daniel Hevier.

         
         

         

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Martina Hamuljaka
      • +421 43 451 02 01
      • Oravská Jasenica 141 029 64 Oravská Jasenica Slovakia
      • 378 10 308
      • 202 164 67 59
      • Ing. Marcela Prielomková riaditel@zsoravjas.sk +421 43 451 02 01
      • Mgr. Katarína Kosmeľová zastupcazs@zsoravjas.sk +421 43 451 02 01
      • Mgr. Tatiana Farská zastupcams@zsoravjas.sk +421 910 548 677
      • Mgr. Lucia Kurjaková ekonomka@zsoravjas.sk +421 43 451 02 02
      • Mgr. Beáta Gereková skolskajedalen@zsoravjas.sk +421 911 993 966
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje