• Sviatok sv. Mikuláša na II. stupni

          • Tento rok oslávili žiaci II. stupňa sviatok sv. Mikuláša iným, trochu netradičným spôsobom – zahrali si únikovú hru Escape. Žiaci ako agenti, bojujúci proti hackerom, museli plniť rôzne logické úlohy. Po ich správnom vyriešení,  dostali kód zložený z troch čísel, ktorý im  pomohol pri otváraní zámkov. Až keď posledná skupina žiakov  otvorila zámok, dozvedeli sa kombináciu čísel od trezoru, v ktorom boli uložené peniaze.  Po ich spočítaní dostali opäť číselný kód, ktorým zastavili centrálny počítač hackerov.  Hra skončila a žiaci mohli opustiť miestnosť. Táto hra preverila nielen ich logické schopnosti, ale aj používanie obyčajného sedliackeho rozumu a prácu v tíme.  

            Týmto spôsobom by sme chceli poďakovať rodičom našich žiakov, pretože finančné prostriedky pre I. stupeň (bábkové divadlo), ale aj pre II. stupeň (Escape) vo výške 5 eur boli čerpané z príspevkov ZRPŠ.

          • Najkrajší mikulášsky darček

          • Najkrajší mikulášsky darček dostali deti prvého stupňa v podobe zaujímavého divadelného predstavenia Zvedavý sloník. Toto bábkové divadlo zaujalo všetky deti nádhernými bábkami, skvelou hudbou a úžasnými výkonmi hercov. Dej sa odohrával kdesi uprostred Afriky, kde žili všelijaké zvieratá: žirafy, antilopy, škriekajúce opice, veľký krokodíl, dlhonohý pštros, stará korytnačka, krvilačný leopard, dlhý had menom Krajta a malý zvedavý sloník Bimbo.  Práve Bimbo si deti získal svojou zvedavosťou, úprimnosťou a odvahou. Žiaci toto predstavenie doslova hltali očami a z predstavenia si domov prinášali mnoho zážitkov.  

          • Beseda o verejných financiách s p. starostom

          • Verejné financie sa dotýkajú dennodenne nás všetkých. Žijeme predsa v spoločenstve, v obci. V rámci predmetu viac ako peniaze sme do školy medzi deviatakov prizvali p. starostu, Ing. Karola Graňáka, ktorý veľmi podrobne vysvetlil podstatu fungovania obecného rozpočtu. Ozrejmil zdroje, odkiaľ má obec príjmy – z podielových daní, z majetkových daní a iných poplatkov, eurofondov a pod., a naopak na konkrétnych položkách rozpočtu vysvetlil, kam putujú verejné peniaze obce. Dotkol sa témy investičných výdavkov i investičného dlhu obce a ochotne objasnil otázky žiakov. Žiaci dostali odpovede na konkrétne rozhodovania obecného zastupiteľstva – kde bude chodník a kam priviesť nezávadnú vodu, či je viac potrebná nová tribúna na futbalovom ihrisku, aj keď je veľkým fanúšikom futbalu, alebo odviesť vodu tam, kde voda robí škody na majetku občanov pri väčších zrážkach vody a pod. Taktiež sa dotkol témy spoločenského života v obci, pričom spomenul organizované podujatia obce, ako sú privítanie malých detí, Deň matiek, Deň rodiny, stretnutia so seniormi pri príležitosti Mesiaca úcty k starším, Vianočné trhy a pod. Zároveň vyzval mladých ľudí, aby sa zapájali do života obce a mali v úcte každého jedného obyvateľa našej obce.

          • Beseda s členmi Asociácie klubov abstinujúceho Slovenska

          • Dňa 24. novembra 2023 sa naši žiaci 7., 8. a 9. ročníka zúčastnili besedy, počas ktorej p. Janko a p. Peter priblížili svoje životné príbehy, v ktorých dostali dôležité miesto aj návykové látky, ako je „bežný“ alkohol, drogy, cigarety, elektrické cigarety. V rámci živého svedectva žiaci spoznávali dopad alkoholu, drog, cigariet na zdravie, psychické zdravie i celkovú životnú úroveň u ľudí, ktorí v presvedčení, že je to normálne, prepadli silným závislostiam.  Žiakom priblížili aj skúsenosti zo závislosti od hier či už na reálnych automatoch, alebo v on-line priestore, ktoré im priniesli dlhy a nešťastie v rodinách. Ako bolo viackrát spomenuté, vždy je lepšie vrátiť sa z kratšej cesty a hľadať kamarátov, ktorým na Tebe záleží, lebo závislý človek je v prvom rade egoista.

          • TICHO DETI PRED NÁSILÍM NEOCHRÁNI!

          • S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa „…nás predsa netýka…“. Práve preto sa od roku 2014,a to vždy v novembri, organizuje podujatie Bubnovačka – Aby bolo deti lepšie počuť!“

            Počas minulých rokov sa do podujatia zapojilo viac ako 230 000 detí a dospelých. Tento rok sa zapojili aj naše triedy 1. A, 1. B a 2. A. Rozprávali sme sa o násilí a o prevencii násilia. Pozreli sme si krátke náučné videá, diskutovali sme a samozrejme sme bubnovali. Veríme, že vo svete zavládne mier, bude tu viac dobra a viac lásky. Každý z nás môže preto niečo urobiť.

          • Olympiáda zo slovenského jazyka

          • Dňa 15.11.2023 sa v Námestove konalo okresné kolo  olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Našu školu zastupovala žiačka 9. ročníka Tamarka Čierniková.

            Po  najlepšom  vedomostnom teste, po úspešnej transformácii textu a rečníckom prejave sa  v konkurencii 18 žiakov z celého okresu  Tamarka umiestnila na 1. mieste a bude našu školu reprezentovať v krajskom kole.

            Srdečne gratulujeme a ďakujeme za ochotu pracovať navyše. Ďakujeme p. učiteľke Eve Krišovej za prípravu Tamarky. Držíme palce v krajskom kole.

          • AKTIVITY MŠ - JESEŇ

          • Máme za sebou krásne jesenné obdobie a chceme sa s Vami podeliť o niektoré z nádherných aktivít, ktoré sme v našej materskej škole absolvovali v jesenných mesiacoch.

            Naša snaha je ponúknuť deťom vzdelávanie v spoločnom prostredí, kde sa učia, hrávajú a budujú hodnoty.

            Aktivity: poznávacie vychádzky do prírody, zdravá výživa, úcta k starším, tlačenie kapusty, púšťanie šarkanov, návšteva cintorína, exkurzia zberného dvora.

          • Plavecký výcvik

          • Od 6. 11.2023 do 10.11.2023 naši žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili kurzu plávania v Mestskej plavárni Tvrdošín.

            Máme za sebou týždeň plný nielen vody, ale aj smiechu, radosti, zábavy a v neposlednom rade nových skúsenosti a plaveckých zručností.

            Pod vedením skúsených plavčíkov deti postupne odbúravali strach, každým dňom naberali odvahu a zdokonaľovali sa v jednotlivých činnostiach. Počas týždňa sa deti vo vode naučili správne dýchať, splývať a orientovať sa pod vodou. Usilovne trénovali, aby si mohli v piatok zmerať navzájom svoje sily v plávaní. Deti sa snažili a robili veľké pokroky vlastným tempom. Každý jeden by si zaslúžil víťazstvo za odvahu a vytrvalosť počas celého týždňa. Veríme, že plávanie sa stane súčasťou pohybových aktivít detí.

            Za finančný príspevok ďakujeme Obecnému úradu a ZRPŠ.

          • Majstrovstvá okresu v šachu

          • V pondelok, 13. novembra 2023 sa v Krušetnici uskutočnilo okresné kolo v zrýchlenom šachu, na ktorom sa zúčastnili aj štyria naši deviataci. Z pomedzi 82 zúčastnených, chlapci, ktorí sa tomuto druhu športu venujú len vo svojom voľnom čase, obsadili pekné 14 miesto – Hugo Brontvaj, 17. miesto – Blažej Bakaľa, 19. miesto – Daniel Krasničan a 71. miesto – Denis Konšťák.

            Ďakujeme za odvahu a milú reprezentáciu.

          • iBobor

          • Od 6. do 10. novembra 2023 prebehla na škole informatická súťaž iBobor. Súťaže sa zúčastnili žiaci od 3. do 9. ročníka.

            kategórie Drobec

            Marcel Čiernik, 3. A

            kategória Bobrík

            Patrik Baculák   5. A - úspešný riešiteľ

            Matej Rusnák   5. A - úspešný riešiteľ

            Alžbeta Krasničanová   5. A - úspešný riešiteľ

            Dorota Kubiznová   4. A - úspešný riešiteľ

            Mathias Feranec   4. A - úspešný riešiteľ

            Erik Balák   5. A - úspešný riešiteľ

            Michal Kušnier   5. A - úspešný riešiteľ

            Oliver Balcerčík   5. A - úspešný riešiteľ

            Lukáš Brontvaj   5. A - úspešný riešiteľ

            Richard Szczerba   5. A - úspešný riešiteľ

            Anabela Ratulovská   4. A - úspešný riešiteľ

            Markus Čajka   5. A - úspešný riešiteľ

            Daniel Murgaš   5. A - úspešný riešiteľ

            Adam Čiernik   5. A

            Alex Žofaj   5. A

            Jakub Kriš   5. A

            Dávid Ambroz   5. A

            Liana Ferancová    5. A

            Marek Brontvaj   5. A

            kategória Benjamín

            Zoja Brontvajová    7. A - úspešný riešiteľ

            Filip Prielomek    7. A - úspešný riešiteľ

            Alexandra Žofajová   7. A - úspešný riešiteľ

            kategória Kadet

            Patrik Čajka  8. A

            Denisa Čierniková   8. A

            Hugo Kovalčík   8. A

            Denis Konšťák   9. A - úspešný riešiteľ

            Mária Poláková  8. A - úspešný riešiteľ

            Šimon Hvoľka   9. A - úspešný riešiteľ

            Marek Brontvaj   9. A - úspešný riešiteľ

            Hugo Brontvaj  9. A - úspešný riešiteľ

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a srdečne GRATULUJEME!

          • Martinské svetielko

          • Lampášik – svetlo ako symbol Božej prítomnosti v nás, nám  môže pripomínať, akým svetlom vo viere by sme mali byť aj pre ostatných.

            Opäť po roku sa deti pekne pripravili na lampiónový sprievod a priniesli si svoje lampášiky, ktoré si kúpili alebo si svojpomocne vyrobili so svojimi rodičmi.

            Táto akcia začala detskou svätou omšou práve v predvečer sviatku sv. Martina, po ktorej sme sa spoločne s pánom farárom pomodlili litánie k sv. Martinovi. Potom sme si pred kostolom zapálili lampášiky a premiestnili sa ku kapličke. Tam sme si spolu zaspievali niekoľko detských pesničiek a každé dieťa dostalo sladké prekvapenie od pána  farára. Nakoniec nás zohrial vynikajúci čaj už s vianočnou škoricovou vôňou, ktorý nás pri tomto sychravom počasí veľmi zohrial. Ďakujeme pani učiteľke Graňákovej a jej rodinke za prípravu tohto vynikajúceho  čajíka a p. farárovi za milé prekvapenie.

            Dúfame, že zapálené srdiečka detí pre vieru, budú svietiť v ich každodennom živote.

          • Zelená škola – 2 roky oddanej práce za udržateľný rozvoj v téme ODPADY

          • S radosťou Vám oznamujeme, že sme po dvojročnom neúnavnom úsilí získali prestížny titul ZELENÁ ŠKOLA. Tento titul nie je len ocenením, ale aj zrkadlom našej školskej komunity  a jej záujmu o životné prostredie a udržateľný rozvoj. Od okamihu, kedy sme sa pustili do tejto výzvy, uplynuli dva roky plné vzdelávania, spolupráce a rovesníckej solidarity. Naša cesta k titulu Zelená škola bola plná rozmanitých aktivít, ktoré nám pomohli porozumieť dôležitosti témy v našom každodennom živote.

                 Jadrom nášho úspechu bolo Zelené Kolégium, skupina aktívnych žiakov, ktorí sa stali hybnou silou našej snahy. Táto skupina žiakov zvládla metodiku 7 krokov a postupne tak vytvárali zmeny vo svojom okolí. Práve oni hrali kľúčovú úlohu v realizácii rôznych projektov, zameraných na zníženie odpadu, recykláciu a zvýšenie environmentálneho povedomia. Boli to napríklad:

            • Projekt Ekoalarm – zavedenie trojzložkovej separácie odpadu do každej triedy aj odbornej učebne
            • Ekohliadky na škole – kontrola čistoty a správnej separácie odpadov v triedach, výlet za odmenu pre najaktívnejšie triedy a jednotlivcov
            • Výzva – prekvapenie bez obalu – návšteva bezobalových obchodov a plnenie aktivít v nich
            • Výzva – len separovať nestačí
            • Virtuálna exkurzia v prevádzke na triedenie plastových obalov
            •  Projekt – Elektroodpad dopad 5 – téma elektroodpadu (nástenky, zber, rovesnícke vzdelávanie, výstava elektrohračiek, návšteva firmy spracujúcej elektroodpad
            • Ekoolypiáda
            • Ekodarčeky na vianočné trhy – s ohľadom na minimalizáciu odpadu
            • Výzva – vymeň svoju hubku (za lufu)
            • Výroba látkových tašiek, včelobalov, mydiel, školských pomôcok..
            • Pozeranie filmu Sodoma (vyššie ročníky) o nakladaní s odpadom a jeho vývozom do rozvojových krajín
            • Výzva – desiata bez obalu
            • Rozlúskni to! – projekt žiačok 8. ročníka, v ktorom navrhovali zlepšenia ekologických prístupov v obchodných prevádzkach veľkých obchodných reťazcov. Získali 3. miesto v celoslovenskej súťaži  
            • Ako ďalej s komunálnym odpadom v Oravskej Jasenici – anketa pre obyvateľov obce v spolupráci so starostom obce a COOP Jednotou
            • Vyhodnotenie množstva odpadu v škole pred začiatkom projektu a po jeho ukončení
            • Projekt Voda pre život
            • Projekt Ekohydrologická obnova rašelinísk
            • Zbery – elektroodpad, okuliare pre Arfriku...
            • Tvorba násteniek – druhy odpadu, elektroodpad, lufa, bezobalové obchody, a pod...
            • Postery v cudzích jazykoch o odpadoch
            • Deň Vody
            • Deň vtáctva
            • Besedy – o liečivých rastlinách, s ornitológom, so včelárom
            • Pomoc opusteným psíkom – návštevy v karanténnej stanici, venčenie psíkov, zbierka
            • Krúžkovanie vtákov s ornitológom
            • Čistenie obce 2022, 2023
            • Hovorme o jedle – téma „Recyklujeme kuchynský odpad“ a pod

            Ako vidno – cestovali sme cez pestrý svet vzdelávania, kde naši žiaci šírili osvetu o význame odpadového hospodárstva a udržateľného životného štýlu. Rovesnícke vzdelávania a spolupráca s obcou sa stali stavebnými kameňmi nášho úspechu. Organizovali sme rôzne podujatia, zbierky, ktoré zjednotili nielen našu školu ale aj obec.

                Dnes, keď oslavujeme získanie titulu „Zelená škola“, sme si vedomí toho, že to nie je len koniec našej cesty, ale skôr začiatok nového záväzku. Je to záväzok pokračovať v udržateľných praktikách a šírení povedomia ako byť dobrým príkladom pre naše okolie.

                Ocenenie prevzali žiačky Zeleného Kolégia v Košiciach.  

          • Pani učiteľky za vzdelaním v Litve

          • V čase od 23. 10 do 28.10 2023 sa učiteľky Ema Vojtechovská, Katarína Bakaľová, Mária Trabalíková a Eva Pekarčíková zúčastnili vzdelávania v rámci projektu Erazmus +. V meste Klaipeda v Litve prebiehal týždňový outdoorový vzdelávací program v lesnej škôlke a škole. Počas piatich dní sa oboznámili s činnosťou  a každodennými aktivitami v lesnej škôlke Miško Mokkykla. Cez job shadowing  spoznali hodnoty a princípy lesnej školy. Väčšina vzdelávania sa uskutočnila v národnom parku Karkle, v lese, pri mori a na ostrove Kurská kosa. Vyskúšali  si praktické dielne a remeslá, aktivity rozvíjajúce zmysly, varenie na ohni, výroba z dreva, pozorovanie prírody, využívanie prírodného materiálu, relaxácia a dychové cvičenia. Všetky aktivity sa dajú vhodné využiť vo vyučovaní aj v našich podmienkach vzdelávania.

          • Stretnutie s našimi dôchodcami

          • Tak, ako po lete prichádza jeseň, tak aj v živote každého človeka mladosť pominie a vystrieda ju staroba. Prichádza nenápadne , pomaly a nedá sa jej vyhnúť. Práve október je mesiac, v ktorom si uvedomujeme, aké vzácne ,,poklady" žijú v našej rodine. Sú to naši starí rodičia.

            Deti si preto s láskou pripravili  v škole pre svojich starkých krátky program, v ktorom vyjadrili poďakovanie, vďačnosť a úctu. Program bol bohatý a pestrý. Deti zahrali svojim starkým divadielko, zarecitovali básničky či zahrali na hudobný nástroj. Nechýbalo ani malé pohostenie v podobe koláčikov, ktoré pripravili šikovní rodičia so svojimi deťmi.

            Po programe a pohostení si deti spolu so starkými zaspievali niekoľko piesní, pomodlili sa spolu a s darčekom odišli spokojní domov.

            Je veľmi dôležité, aby sme aj dnešným deťom pripomínali, že je potrebné vážiť si starších ľudí. Je dôležité pochopiť význam tohto sviatku a možno je to i cesta k tomu, ako si ešte viac uvedomiť, čo všetko pre nich starí rodičia denne robia.

            Chceli by sme poďakovať deťom za to, že si pripravili program a starkým za to, že prišli k nám do školy.

          • Záložka do knihy

          • Žiaci prvého stupňa sa zapojili do 14. ročníka česko-slovenského projektu Záložka do knihy spojuje školy. Je to milá akcia, prostredníctvom ktorej rozvíjame kladný vzťah ku knihám a k čítaniu. Ako partnerská škola nám bola pridelená Základní škola a Mateřská škola Mutěnice z Moravy.

            Do projektu bolo zapojených 104 žiakov. Žiaci sa  s pani učiteľkami najskôr pustili do čítania kníh, na námety ktorých potom spracovali svoje malé dielka - záložky. Žiaci prvého ročníka ešte nevedia čítať, tak im knihu prečítali pani učiteľky. Vybrali knihy Žabiatko, O prváckom mačiatku a Rozprávky o zvieratkách.

            Druháci sa inšpirovali knihou O psíčkovi a mačičke. Tretiaci čítali knihy Matilda a Mach a Šebestová. Štvrtáci siahli po  knihe Očko Špehúň. S knihami sme pracovali na hodinách čítania alebo na triednických hodinách. Žiaci pracovali s nadšením a snažili sa vyrobiť čo najkrajšie záložky. Chceli potešiť kamarátov a ponúknuť im svoju knihu na prečítanie. Záložky sme poslali na Moravu spolu s drobnými darčekmi, prospektami, magnetkami. Aj z Moravy nám poslali krásne práce, ktorými urobili radosť našim deťom.

          • Projekt Vyšehradských fondov – Zodpovedné správanie

          • V termíne od 2. do 5. novembra naši žiaci hostili kamarátov z Poľska a Čiech v rámci projektu Vyšehradských fondov.  Spoločne počas štyroch dní pracovali na plnení úloh zameraných na trvalo udržateľný rozvoj a zodpovedné správanie.

            Počas týchto dní sme navštívili Ekoray v Námestove, veľmi osožnú spoločnosť, ktorá sa v značnej miere podieľa na spracovaní elektroodpadu. Študenti žasli...,kde a ako končia všetky technické, elektronické a digitálne vymoženosti dnešnej doby.

            Následne sme tvorili udržateľné odevy, ktoré dievčatá predviedli samy na módnej prehliadke s obrovským úspechom za mohutného aplauzu.

            Okrem práce si študenti skúsili v rôznych miešaných skupinách zahrať únikovú hru a celý jeden deň sme strávili vo Vysokých Tatrách, kde sme si užili nádherné jesenné počasie s výhľadom na končiare našich veľhôr i Nízkych Tatier. Spoločný čas sme po spoločnom obede zavŕšili kúpaním sa v termálnom parku Bešeňová.

            Pred odchodom domov sme si pozreli film Sodoma, ktorý zobrazuje krutú realitu elektronického odpadu na nelegálnej skládke v lagúne v Ghane. Ticho v miestnosti, ktoré sprevádzalo pozeranie filmu, bolo dostatočným dôkazom na to, aby sme si všetci uvedomili, akú daň platíme za všetky technické výdobytky, ktoré využívame. O to viac je potrebné zvažovať aj dôsledky nášho konania, za ktoré musia prebrať zodpovednosť ďalšie generácie.

            Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí prijali hosťujúce deti do svojich rodín, učiteľov a ďalším nemenovaným, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli pri organizácii celého stretnutia. Veľká vďaka patrí aj firme Ecoray, ktorá nám umožnila návštevu svojich prevádzok a poskytla cenné informácie z tejto oblasti spracovania elektroodpadu. Zároveň by sme sa chceli poďakovať p. Jozefovi Sochovi za ochotu a ústretovosť pri doprave účastníkov.

          • Godzone tour 2023

          • Tento týždeň prebieha v rôznych mestách Slovenska Godzone tour 2023. Je spojením originálneho hudobno-tanečného programu, jedinečných príbehov ľudí a inovatívnej video produkcie a divadelnej show. Heslom už 15. ročníka je "Nebojte sa". 24. októbra 2023 o 18.00 hodine sa Godzone tour uskutočnila aj v Žiline na zimnom štadióne. Na Godzone tour prišlo viac ako päťtisíc ľudí. Vystupili na ňom rôzni umelci i známe kresťanské zoskupenia.

            Aj žiaci našej školy boli účastníkmi tohto programu a mohli byť súčasťou video produkcie a veľkolepej show. Odnášajú si veľa krásnych zážitkov, z ktorých môžu dlho čerpať.

          • Regionálna výchova trocha inak

          • Jesenný čas nám, okrem iného,  pripomína aj to, že sa blíži spomienka na všetkých našich zosnulých. So žiakmi 5. ročníka sme si v rámci regionálnej výchovy pripomenuli nielen významnú osobnosť našej obce – Martina Hamuljaka, ale aj ťažké časy, ktoré našu dedinu postihli v minulosti. Jednou z týchto udalostí bol aj čierny mor. V spolupráci s miestnym odborom Matice slovenskej sme na hodine pripravili vence, ktorými si chceme uctiť ich pamiatku.

            Hodinu sme využili aj na utvrdenie vedomostí z botaniky – deti určovali, aký prírodný materiál sme použili – či to bola jedľa, smrek, borovica ap. Poznávali byliny a rastliny. Pri práci sme zdôrazňovali potrebu  ochrany životného prostredia – vence vyrábali z prírodných materiálov. Malými krokmi deti spoznávali aj jednoduchý postup pri aranžovaní.

          • Hudobný muzikál

          • Základná umelecká škola I. Kolčáka v Námestove v spolupráci s partnerskou školou z Poděbrad pripravili pre pozvané deti z Námestova a okolitých škôl zábavné a poučné hudobné predstavenie o kráľovstve hudby. Deti od 1. až 5. ročníka v publiku tak zážitkovou formou spoznávali alebo si opakovali obsah hudobnej výchovy prvého stupňa. Deti českej speváckej skupiny sa predstavili muzikálovou rozprávkou v klasickom prevedení, kde dobro víťazí nad zlom, poctivosť nad peniazmi. V závere programu spievajúce a tancujúce deti potešili divákov spoločnou piesňou v českom i slovenskom znení. O tom, že sa program deťom páčil, svedčí aj ich prejavovaný záujem a ocenenie výkonu účinkujúcich potleskom.

          • Úcta k starším

          • Symbolika jesene je tradične spojená so seniormi a úctu k starším si pripomíname už takmer 3 desaťročia. Úcta k starším? Čo tento pojem vlastne znamená? Stačí starším ľuďom slušne pozdraviť, byť k nim úctiví? Iste áno. Ale zaslúžia si, aby sa im dostalo aj pozornosti cez uznanie a vyjadrenie vďaky. O to sa pokúsili dnes, 22. októbra aj deti materskej školy a základnej školy zábavným slovom, milým tancom, spevom a členovia Jasenickej Polianky svojimi piesňami za sprievodu harmoník a huslí počas milého posedenia, ktoré pre naše staré mamy a starých otcov pripravilo Obecné zastupiteľstvo obce Oravská Jasenica.  ĎAKUJEME, že vás máme.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Martina Hamuljaka
      • +421 43 451 02 01
      • Oravská Jasenica 141 029 64 Oravská Jasenica Slovakia
      • 378 10 308
      • 202 164 67 59
      • Ing. Marcela Prielomková riaditel@zsoravjas.sk +421 43 451 02 01
      • Mgr. Katarína Kosmeľová zastupcazs@zsoravjas.sk +421 43 451 02 01
      • Mgr. Tatiana Farská zastupcams@zsoravjas.sk +421 910 548 677
      • Mgr. Lucia Kurjaková ekonomka@zsoravjas.sk +421 43 451 02 02
      • Mgr. Beáta Gereková skolskajedalen@zsoravjas.sk +421 911 993 966
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje