• Úspechy v školskom roku 2021/2022

      • Senecké pero  2022

        22. 6. 2022 sa konalo vyhodnotenie súťaže Senecké pero, ktorého vyhlasovateľom, organizátorom a garantom je Mesto Senec a Mestská knižnica Senec.  Súťaž bola určená pre žiakov ZŠ, študentov a dospelých. Porota hodnotila práce v žánrových kategóriách ako  poézia, próza, žurnalistický príspevok ( reportáž, rozhovor, glosa, príbeh) a  populárno-náučná práca.  Medzi členov  poroty patrili okrem iných aj  spisovatelia Dana Hlavatá, Petra Džerengová, Anton Pižurný a Daniel Hevier.  Cieľom súťaže bolo nájsť a podporiť nové spisovateľské talenty. Do súťaže sa zapojila aj naša žiačka Daša Brontvajová, ktorá v II. kategórii próza vyhrala s poviedkou Jazero slnka
        2. miesto.  Daške srdečne gratulujeme a želáme jej ešte mnoho úspechov.
         
        Villa Zerna 2022

        Villa Zerna je literárna súťaž, ktorej sa môžu zúčastniť žiaci základných škôl, študenti stredných a vysokých škôl a dospelí zo Slovenska s prácami, ktoré doteraz neboli publikované a ani ocenené v iných súťažiach. V roku 2022 sa konal už 9. ročník tejto literárnej súťaže, ktorú vyhlasujú  Literárny klub PoeMa v Hornom Srní, Obecná knižnica v Hornom Srní a Obecný úrad v Hornom Srní. Do súťaže bola zaradená aj práca našej žiačky Daše Brontvajovej s poviedkou Palígim, s ktorou získala II. miesto v kategórii základných škôl. Daške srdečne gratulujeme a prajeme jej ešte veľa elánu a množstvo literárnych nápadov.

         
        Tvoríme vlastnú knihu
        Dňa 7. júna 2022 sa konalo v Bialsko- Bialej v Poľsku vyhodnotenie medzinárodnej súťaže Tvoríme vlastnú knihu. Našu školu reprezentovali Daška Brontvajová z 8.A triedy a Zoja Brontvajová z 5.A triedy s knihou Spomienky v koreňoch. Cieľom súťaže bolo podporiť a nájsť mladé spisovateľské talenty, ktoré budú schopné nielen knihu napísať, ale ju i ilustrovať a vydať- vytvoriť originálnu obálku. Súťaž organizovala za Slovenskú republiku Krajská knižnica v Žiline, za Poľsko Ksiaznica Beskidzka Bielsko-Biala a za Českú republiku Městská knihovna ve Frýdku-Místku. 23. ročník sa niesol stále viac aktuálnou ekologickou témou O čom šumia stromy. Na Slovensku sa do súťaže zapojilo 135 autorov s 86 prácami. Celkovo do medzinárodného kola bolo zaradených vyše 300 prác. Sme veľmi radi, že naše žiačky uspeli v tejto veľkej konkurencii a získali v II. kategórii – žiaci do 16 rokov - 3. miesto.
         
        Galéria talentov 2022
        Štátna vedecká knižnica, Literárne a hudobné múzeum v Banskej Bystrici v spolupráci so Základnou školou s materskou školou Jána Bakossa v Banskej Bystrici tento rok usporiadali už 11. ročník celoslovenskej súťaže pre deti základných škôl a osemročných gymnázií – GALÉRIA TALENTOV 2022 v troch oblastiach – literárnej, výtvarnej a fotografickej.
        Naša žiačka    Daša Brontvajová   získala tretie miesto  v oblasti  vlastná literárna tvorba - kategória próza- s poviedkou  Sen.

         
         
        Dúha -  celoslovenská literárna a výtvarná súťaž
        Dúha je celoslovenská literárna a výtvarná súťaž, do ktorej sa zapájajú deti materských a základných škôl, základných umeleckých škôl a 8-ročných gymnázií zo Slovenska a deti slovenských škôl v zahraničí už 26 rokov.  Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva Slovenskej republiky, usporiadateľom Ľubovnianske osvetové stredisko v Starej Ľubovni. Medzi ocenenými bola aj naša žiačka Daška Brontvajová. Spomedzi cca 300 literárnych prác získala čestné uznanie za svoju prácu „Posledné zbohom“, ktorá bola venovaná téme „Obzri sa dozadu – zo života našich predkov“
         
        Literárne Košice 2022
        Knižnica pre mládež mesta Košice usporiadala tento rok už XXVII. ročník celoslovenskej literárnej súťaže v poézii a  próze pre začínajúcich autorov Literárne Košice. Súťaž je tradične  určená pre žiakov 5. - 9. ročníka základných škôl a študentov 1. - 4. ročníka osemročných gymnázií. Tento rok sa do súťaže prihlásilo 458 literárnych prác. Literárne práce v kategórii próza posudzoval slovenský spisovateľ, jazykovedec a recenzent Peter Karpinský.  
        Veľmi sa tešíme, že naša žiačka, Daška Brontvajová, sa v silne konkurencii umiestnila na krásnom 3. mieste s poviedkou Nezvaný hosť.   

         
         
        Biologická olympiáda (kategória D) - okresné kolo
        Dňa 21.4.2022 sa konalo okresné kolo Biologickej olympiády kategórie D. Našu školu reprezentovala Laura Balabanová, ktorá sa umiestnila na krásnom 2. mieste.
         
        Biologická olympiáda (kategória E) - okresné kolo
        Dňa 31.3 2022 sa uskutočnilo okresné kolo Biologickej olympiády kategórie E. V odbore BOTANIKA našu školu úspešne reprezentovali  Klára Paterková – 1. miesto, čím si vybojovala postup na krajské kolo Tamara Čierniková – 3. miesto.  Príprava na súťaž zahŕňala poznanie 50 druhov rastlín ľudských sídel s ich latinskými a slovenskými názvami, stavbou tela, charakteristikou života, významom pre človeka, tvorba herbáru a pod.
         
        Pytagoriáda - okresné kolo

        V dňoch 29. a 30. marca 2022 prebehlo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. Do súťaže postúpilo 16 žiakov z našej školy.Spomedzi 183 súťažiacich v kategórii P3 sa Slávka Snopková umiestnila na krásnom 3. - 4. mieste. Ako úspešní riešitelia uspeli Patrik Baculák a Alex Žofaj.  
        Do okresného kola Pytagoriády štvrtákov sa dostal Dávid Malik, ktorý sa stal úspešným riešiteľom medzi 94 súťažiacimi.
        Podobne sa zúčastnilo 95 piatakov vo svojej kategórii, v ktorej Filip Prielomek obsadil 1. - 2. miesto.

         

        Biblická olympiáda - dekanátne (okresné) kolo

        Biblická olympiáda je súťaž 3-členných družstiev zameraná na vedomosti, zručnosti, návyky, skúsenosti, postoje a hodnotovú orientáciu zo štúdia jednotlivých kníh Biblie.Tento rok sa okresného kola súťaže zúčastnili Zoja Brontvajová, Miriam BrontvajováDaša Brontvajová. Podarilo sa im získať krásne 2. miesto a od postupu do krajského kolo ich delili iba dva body.

         

        Maskot pre Zimné paraolympijské hry v Pekingu v roku 2022

        Naša žiačka 4.ročníka Karolína Freimane  sa zapojila do výtvarnej súťaže „Mesiac detskej tvorby“, ktorú pravidelne spolu s SPV organizuje generálny partner slovenského tímu SPP prostredníctvom Nadácie SPP v spolupráci s občianskym združením Korytnačky. Nakreslila slovenského maskota Paralympijských hier 2022 - pandu Peki. Jej návrh bol víťazný. Jej návrh do podoby maskota prekreslil výtvarník Miroslav Regítko.Oficiálne uvedenie maskota do života sa uskutočnilo počas Olympijského festivalu na Štrbskom Plese, ktorého sa zúčastnila aj Karolínka.

                    
         
        Dejepisná olympiáda - okresné kolo

        Tento rok sa Dejepisná olympiáda niesla v duchu Pamiatky UNESCO na Slovensku. Úspešnými riešiteľmi tohoročného kola Dejepisnej olympiády v kategórii E boli Tamara Čierniková, ktorá sa umiestnila na 3. mieste Marek Brontvaj, ktorý sa umiestnil na 9. mieste.

         
        Geografická olympiáda - okresné kolo

        17. februára 2022 sa postupujúci žiaci Miriam Brontvajová, Matej Miklátek a Filip Prielomek zúčastnili okresného kola Geografickej olympiády. Okrem dôsledného ovládania obsahu učiva školských učebníc odhodlane získavali poznatky aj z oblasti sopečnej činnosti a najznámejších sopiek sveta, geografie Grécka a hospodárstva SR. Ich úsilie sa odzrkadlilo aj v získaných výsledkoch: Miriam Brontvajová obsadila zaslúžené 4. miesto z 26 súťažiacich a Filip Prielomek 6. miesto z 27 súťažiacich.  

         
        Biologická olympiáda (kategória C) - okresné kolo

        Dňa 10.2. 2022 sa uskutočnilo okresné kolo Biologickej olympiády kategórie C. Reprezentovala nás Viktória Hvoľková, ktorá si vybojovala krásne 4. miesto zo 14 súťažiacich.

         
        iBobor

        Celoslovenská informatická súťaž iBobor prebiehala v dňoch 10., 12. a 13. novembra 2021 v 4 kategóriách.

        V kategórii Benjamín bolo 8 účastníkov 7. a 6. ročníka, z nich úspešní riešitelia sa stali Denis Konšťák (7), Hugo Brontvaj (7) a Marek Brontvaj (7).

        Deväť žiakov 5. ročníka sa zúčastnilo súťaže v kategórii Bobrík a úspešnými riešiteľmi sa stali Alica Pavčová, Alexandra Žofajová, Mária ZanovitováFilip Prielomek.

        Najviac súťažiacich bolo v kategórii Drobec – 17 žiakov z 2. a 3. ročníka, kde najlepšiu úspešnosť dosiahla Dorotka Kubiznová (2).

         
        Olympiáda v SJL – okresné kolo

        12. novembra 2021 sa uskutočnilo okresné kolo Olympiády v slovenskom jazyku, na ktorom sa zúčastnila naša žiačka 9. ročníka Viktória Hvoľková. Jej vedomosti a znalosti zo slovenského jazyka a ich aplikácia v praktickom živote jej priniesli  4. miesto.

         
        Jašíkove Kysuce 2021

        V celoslovenskej literárnej súťaži mladých prozaikov - Jašíkove Kysuce 2021 odborná porota udelila Čestné uznanie Daši Brontvajovej (8.ročník) za prácu "Tie bolestne krásne spomienky" a zároveň súťažnú prácu odporučila na publikovanie.

         

        Mladá slovenská poviedka 2021

        V celoslovenskej literárnej súťaži „Mladá slovenská poviedka“  naša žiačka z ôsmeho ročníka, Daša Bronvajová sa umiestnila na 1. mieste s prácou „Boj proti zlu“.
         

        Škultétyho rečňovanky

        V XXX. ročníku celoslovenskej súťaže vo vlastnej literárnej tvorbe žiakov základných a stredných škôl „Škultétyho rečňovanky“ žiačka 8. ročníka  Daša Brontvajová získala krásne ocenenie – špeciálnu cenu literárneho informačného centra.

         

         

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Martina Hamuljaka
      • +421 43 451 02 01
      • Oravská Jasenica 141 029 64 Oravská Jasenica Slovakia
      • 378 10 308
      • 202 164 67 59
      • Ing. Marcela Prielomková riaditel@zsoravjas.sk +421 43 451 02 01
      • Mgr. Katarína Kosmeľová zastupcazs@zsoravjas.sk +421 43 451 02 01
      • Mgr. Tatiana Farská zastupcams@zsoravjas.sk +421 910 548 677
      • Mgr. Lucia Kurjaková ekonomka@zsoravjas.sk +421 43 451 02 02
      • Mgr. Beáta Gereková skolskajedalen@zsoravjas.sk +421 911 993 966
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje